Absurd: er wordt per jaar 88 miljoen ton aan voedsel weggegooid!

Uit onderzoek van de Europese Unie is gebleken dat er in de Unie jaarlijks 88 miljoen ton aan voedsel in de prullenbak belandt (!). Dit is ongeveer 173 kg per persoon. Dit kan natuurlijk niet! Als één van de meest welvarende continenten ter wereld is het onze taak om voedselverspilling te verminderen.

Actie
Op 15 mei 2017 besloten Europarlementariërs om voedselafval binnen 13 jaar met 50% af te laten nemen (dit betekent vanaf 2030 naar 44 miljoen ton per jaar).

Om die 50% te halen, hebben ze de volgende plannen bedacht: er moet meer voedsel gedoneerd worden om mensen te helpen in nood. Ook de etikettering op voedsel moet worden verduidelijkt om verwarring te voorkomen tussen ten minste houdbaar tot en te gebruiken tot. Zie meer informatie over de voedselverspilling terug te dringen.