Plenaire sessies in Straatsburg: Maart 2018

Deze week was het weer Straatsburg week! Het was een drukke week waarin veel gedebatteerd en gestemd werd over veel uiteenlopende onderwerpen.

Waar gingen de plenaire sessies van maart over?

De plenaire sessies gingen onder andere over de meerjarenbegroting, de toekomstige relatie (na de Brexit) tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk en over de prijzen van de pakketbezorging.

Maar ook bijvoorbeeld over de benoeming van Martin Selmayr als secretaris-generaal van de Europese Commissie, de Amerikaanse plannen om nieuwe tarieven op te leggen op de invoer van staal en aluminium,  de moord op de Slowaakse journalist, Ján Kuciak en zijn verloofde Martina Kušnírová en de verschrikkelijke omstandigheden in Ghouta (Syrië).

Meer willen weten?

Zie voor meer informatie en een handige uitleg aan de hand van korte video’s: http://www.europarl.europa.eu/news/nl/headlines/eu-affairs/20180308STO99331/terugblik-meerjarenbegroting-toekomst-relatie-eu-vk-prijzen-pakketbezorging