De Citizens’ App: Europa op je smartphone!

Het Europees Parlement lanceert een nieuwe mobiele applicatie. Daarmee kunnen Europese burgers ontdekken wat de EU voor hen doet, heeft gedaan in het verleden en in de toekomst nog gaat doen.

In aanloop naar de Europese verkiezingen van 23 mei zet de ‘Citizens’ App’ de EU in de kijker. Haar verwezenlijkingen, lopende zaken en doelstellingen voor de toekomst worden samen met het werk van het Europees Parlement voorgesteld.

Op basis van onderwerp of van locatie kunnen verscheidene initiatieven worden opgezocht, die steeds up-to-date worden gehouden met de laatste nieuwe informatie. De app is makkelijk te gebruiken, kan gepersonaliseerd worden en je kunt er interesses te delen.

De Citizens’ App biedt een schat aan informatie over de impact van de Europese Unie op allerlei terreinen van ons leven. Heb je een biologisch landbouwbedrijf? Sport je graag buiten? Wil je vrijwilligerswerk doen? Met deze app kunt je zien hoe EU-regels je leven makkelijker kunnen maken. Ook kan je erachter komen wat de EU allemaal doet in Europese regio’s. Waar je ook vandaan komt: overal zijn er wel projecten die de EU ondersteunt om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

De app is beschikbaar in alle 24 EU-talen en is gratis te downloaden via de Apple App store of Google Play