Plenaire sessie: plastic, auteurs- en consumentenrechten

Deze week wordt er in het Europees Parlement ter stemming gebracht: Geüpdatete auteursrechten, het verbod op gebruik van wegwerpplastic en nieuwe maatregelen om consumentenrechten te vergroten. Zie bovenstaand filmpje en de onderstaande links voor meer informative.

Op dinsdagmiddag wordt er gestemd over een update van de EU-regels voor auteursrecht die ervoor zorgen dat dezelfde regels van toepassing zijn op on- en offline inhoud.
Ook wordt er gestemd over de hervorming van de elektriciteitsmarkt die de consument meer rechten moet geven, over nieuwe regels die consumentenrechten zullen versterken bij aankoop van producten online of in een winkel en over het al dan niet stoppen met schakelen tussen winter- en zomertijd vanaf 2021.

Het voorstel om bepaalde vormen van wegwerpplastic, zoals borden en bestek, te verbannen, zal woensdag aan bod komen, evenals een voorstel om de CO2-uitstoot van auto’s te verminderen. Parlementsleden zullen ook aanbevelingen aannemen over hoe de strijd tegen financiële misdrijven kan worden opgevoerd.

Op woensdagochtend zullen de leden debatteren over de conclusies van de Europese Raad van 21-22 maart, inclusief de laatste ontwikkelingen met betrekking tot Brexit.

Donderdag stemmen de Parlementsleden over een voorstel dat de kwaliteit van drinkwater zal verbeteren. Het voorstel heeft tot doel meer mensen aan te moedigen om kraanwater te drinken in plaats van flessenwater.